Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

27/9/16

"Μία αξέχαστη Χορωδιακή βραδιά η 32η Χορωδιακή Συνάντηση Κεφαλονιάς" γράφει το KefaloniaPress.-



       Τη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου  επέστρεψε αργά το βράδυ η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων, από την  Κεφαλονιά. Στο ιστορικό θέατρο «Κέφαλος» στο Αργοστόλι παρουσίασε η Χορωδία  τραγούδια αγαπημένα, από το φιλόμουσο και απαιτητικό κοινό της Κεφαλονιάς. 
      Η Χορωδία που είχε προσκληθεί  από τη Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου  στη 32η Χορωδιακή Συνάντηση Κεφαλονιάς, απέδωσε με το καλύτερο τρόπο  το ρεπερτόριο μεταφέροντας στο πανέμορφο θέατρο του Αργοστολιού το χρώμα του Αιγίου και της Κεφαλονιάς.
     Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν εκπληκτικές Χορωδίες με σειρά εμφάνισης:
Η  Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας, με Διεύθυνση Χορωδίας η Αλίκη Ζαφείρη,  στο πιάνο συνόδευσε ο μουσουργός Αντρέας Αδαμόπουλος.
Η Χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» Καλαμάτας, με Διεύθυνση Χορωδίας ο Μιχάλης Γαργαλιώνης.
Η Χορωδία Αργοστολίου , με Διεύθυνση Χορωδίας ο Σπύρος Θεοτοκάτος  και στο πιάνο συνόδευσε Ευαγγελία Φραγκιά.
    Το φιλόμουσο κοινό που είχε κατακλύσει τον όμορφο και ζεστό χώρο του Θεάτρου καταχειροκρότησε τις εμφανίσεις όλων των Χορωδιών, και έδειξαν  την αγάπη τους και το θαυμασμό τους.
 
    Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, Εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού  κ. Βαγγέλης Κεκκάτος,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Φορέων της πόλης και πολύς κόσμος.
    Με την ολοκλήρωση της 32ης Χορωδιακής Συνάντησης Κεφαλονιάς η Χορωδία Αργοστολίου,  δεξιώθηκε  όλες τις  Χορωδίες σε ένα πανέμορφο κέντρο στο Φανάρι του Αργοστολιού, όπου το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ με τραγούδι,  μαντολίνα και κιθάρες.  
     Την Κυριακή το πρωί η χορωδία και οι συνοδοί της επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου, στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (η Παναγιά η Φιδιώτισσα) στο Μαρκόπουλο, στο εκπληκτικό σπήλαιο της  Μελισσάνης, στη λίμνη του Καραβόμυλου.
     Η Χορωδία και οι συνοδοί της πέρασαν ένα διήμερο γεμάτο εμπειρίες.
    
    Η Χορωδία ήδη ξεκίνησε  την προετοιμασία για τη συμμετοχή της σε φεστιβάλ της Αθήνας, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, προσκεκλημένη από τη Χορωδία της Νίκαιας και προσκαλεί τις φίλες και τους φίλους Αιγιαλείς που τους αρέσει να τραγουδούν, να έλθουν  στην αγκαλιά της, ώστε όλοι μαζί να ταξιδεύουν σε  μοναδικά  μουσικά  μονοπάτια!.



                                                            Βίντεο του KefaloniaPress
 
 
 
 
 
 
 


Ο τοπικός τύπος  της Κεφαλονιάς παρών σε αυτή την εξαίρετη Χορωδιακή Συνάντηση, κατέγραψε καρέ καρέ κάθε της στιγμή.
Βίντεο - φωτογραφικό υλικό και σχόλια.

http://kefalonianews.gr/32%CE%B7-%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%82/ 

http://kefalonitis.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=40790:32i-xorodiaki-synantisi-kefalonias-24-09-16&Itemid=243

http://www.kefaloniapress.gr/2016/09/25/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%be%ce%ad%cf%87%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%b1-%ce%b7-32%ce%b7-%cf%87%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%b4/

Δείτε  και στο  facebook της  "Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου". 

 




4/9/16

Ανοικτή πρόσκληση σε όλους που αγαπούν το Χορωδιακό τραγούδι, από τη "Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας" - Συμμετοχή σε Φεστιβάλ.-




       Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων  Αιγιαλείας & Καλαβρύτων ξεκίνησε και φέτος με πολύ κέφι  μία δημιουργική μουσική χρονιά και καλεί όσους/ες αγαπούν το Χορωδιακό τραγούδι ή τους αρέσει να τραγουδούν,   να γίνουν μέλη στην ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ.

    - «Φυσικά όποιος/α το επιθυμεί μπορεί να έλθει να παρακολουθήσει τις πρόβες, να μας γνωρίσει  από κοντά και εφόσον αποφασίσει να ενταχθεί στην ομάδα, εμείς με χαρά θα τον/την δεχθούμε. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας είναι έργα Ελλήνων συνθετών, το λαϊκό τραγούδι, το έντεχνο, το παραδοσιακό τραγούδι και οι καντάδες.» 

     Οι πρόβες και οι ακροάσεις της χορωδίας γίνονται κάθε Σάββατο 17.15 - 19.30 στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Ανδρονοπούλου 12, στο Αίγιο (πίσω από τη Φανερωμένη).
Τη Διεύθυνση της χορωδίας  έχει η  Αλίκη Ζαφείρη.
Τη χορωδιακή γραφή έχει ο μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Αδαμόπουλος.
Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων έχει αποδεχθεί τις κάτωθι προσκλήσεις για συμμετοχή της «Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας»   σε  Χορωδιακές Συναντήσεις:
1)      Για τον μήνα Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα τις 24/25 Σεπτεμβρίου 2016 ο Σύλλογος έχει αποδεχθεί πρόσκληση της «Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου» για να συμμετάσχει η «Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας»  στην 32η Χορωδιακή Συνάντηση Κεφαλλονιάς.
2)       Για τον μήνα Νοέμβριο και συγκεκριμένα τις 5  Νοεμβρίου ο Σύλλογος  έχει  αποδεχθεί πρόσκληση της «Χορωδίας Νίκαιας» για να συμμετάσχει  η «Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας» στην 11η Χορωδιακή Συνάντηση.

     Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων επεξεργάζεται και άλλες  προσκλήσεις   για   τη συμμετοχή   της  Πολυφωνικής
Χορωδίας Αιγιαλείας σε φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.
Ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική πολιτιστική χρονιά!

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)