Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

22/6/16

Καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας της Ιονίου βιβλιοθήκης Αιγίου.-

http://antikleidi.com/2011/07/31/bookssummer/


.Για την ενημέρωση και  την  καλύτερη  εξυπηρέτηση των μελών της  Ιονίου βιβλιοθήκης αλλά και των συμπολιτών μας,  γνωρίζουμε ότι η βιβλιοθήκη για την περίοδο του καλοκαιριού θα είναι ανοικτή :
Έως τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016
Τρίτη και Παρασκευή πρωί  10π.μ. – 1μ.μ.
Τετάρτη  απόγευμα  6μ.μ. – 8.30μ.μ.

Από 18 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου 2016
Τρίτη πρωί  10π.μ. έως 1μ.μ.
Παρασκευή  7μ.μ. έως 9μ.μ.

Κλειστή θα είναι η Βιβλιοθήκη από 15 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου.

Ευχόμαστε ένα όμορφο και δροσερό καλοκαίρι, αγκαλιά με ένα βιβλίο!
Η Γραμματεία της Βιβλιοθήκης

Ευχαριστήριος Επιστολή - Ενημέρωση.-



      Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου ευχαριστεί  θερμά τους κάτωθι  συμπολίτες μας, για τη δωρεά των βιβλίων τους.
       Η βοήθειά τους είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί στηρίζουν  το πνευματικό έργο της βιβλιοθήκης και συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο, στις προσπάθειές της να προσφέρουν  καλύτερες πολιτιστικές και κοινωνικές υπηρεσίες στην πόλη μας.
      Την κα. Αργυρή Θεοδωροπούλου , την κα. Γεωργία Παπαδημητρίου,   την κα. Μάτα Μαγκανιώτη, τον κο Ιωάννη Ανδριώτη,  τον κο  Ιωάννη Βεργόπουλο και ανώνυμο φίλο της βιβλιοθήκης.
Η Βιβλιοθήκη  εύχεται σε όλους να έχουν προσωπική και οικογενειακή υγεία.
                                                                       
Η Γραμματεία της Βιβλιοθήκης
 

21/6/16

Θερινό ηλιοστάσιο - Πανσέληνος - Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής 2016, Μουσική δίπλα στο φλοίσβο των κυμάτων...Ένα ονειρικό βράδυ!



      Το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιουνίου που το θερινό ηλιοστάσιο «αγκάλιασε»  την  Πανσέληνο μετά από 70 περίπου χρόνια, η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων έδωσε ραντεβού στην παραλία Διγιελιωτίκων όπου γιόρτασε με πολλούς φίλους της, την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μουσική και χορό.
      Η αφιερωματική αυτή ημέρα συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ στον παραμυθένιο κήπο της  φιλόξενης οικίας της οικογένειας Μουζακίτη που με ιδιαίτερη αγάπη υποδέχτηκε όλο αυτό τον κόσμο.

      Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων  πρόσφερε σε όλους κρασί και την παραδοσιακή Κεφαλλονίτικη ριγανάδα…το πιο νόστιμο κολατσιό που σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλά σου!
Η παραδοσιακή Κεφαλλονίτικη ριγανάδα
     http://www.kefalonias.gr/2014/08/mourlia-geusi-sta-kaminarata-kefalonias/

Οι χορωδοί  αυθόρμητα είχαν φτιάξει και πρόσφεραν υπέροχους χειροποίητους μεζέδες.
      Η Ημέρα αυτή ξεκίνησε να γιορτάζεται στην Αιγιάλεια με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κεφαλλήνων  πριν από αρκετά χρόνια,  όπου μετέτρεψε τις πλατείες και τους δρόμους του Αιγίου σε μουσικές σκηνές.
      Ο θεσμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής ενώνει τους ανθρώπους. Η Μουσική είναι τρόπος ζωής και έκφρασης, βάζουμε ήχους, χρώματα και ελπίδα στην καθημερινότητά μας και τραγουδάμε όλοι μαζί.
      Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός απλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας πόλη στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.
Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής εξελίχθηκε σε θεσμό ενός μεγάλου ευρωπαϊκού πολιτιστικού γεγονότος που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.
Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων ευχαριστεί θερμά την οικογένεια Μουζακίτη για τη ζεστή της φιλοξενία, όλους τους χορωδούς που βοήθησαν με το δικό τους τρόπο   και  όλους τους φίλους που είχαν παραβρεθεί για την αγάπη που δίνουν απλόχερα. 
 
 
 

14/6/16

Μία εκδρομή στον Πόρο, το νησί της γαλήνης, της ρομαντζάδας και της ξενοιασιάς!

  Ιερά  Μονή  Ζωοδόχου Πηγής

                                     (φωτό http://www.poros-portal.gr/monastiri/index.php)

      Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων διοργανώνει, μονοήμερη εκδρομή στον Πόρο, την Κυριακή 3  Ιουλίου     με  ώρα αναχώρησης 7 π.μ. από τη Τρίγωνη Πλατεία   στο Αίγιο  και καλεί τα μέλη και τους φίλους του από όλη την Αιγιάλεια να συμμετέχουν σ' αυτή τη ξεχωριστή εξόρμηση.  

 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

-   Αναχώρηση Κυριακή 3 Ιουλίου και ώρα 7.00 πμ. από την Τρίγωνη Πλατεία  στο Αίγιο.

-   Στάση για καφέ.
-   Άφιξη στο Γαλατά και πέρασμα στον Πόρο  με φέρυ μπωτ.
-  Επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής  Πόρου – Προσκύνημα. Η  Μονή ιδρύθηκε το 1720 από τον Μητροπολίτη Αθηνών Ιάκωβο Β΄. Το μοναστήρι περιτριγυρίζεται από ψηλά και ισχυρά τείχη, χωρίς ανοίγματα. Υπάρχει μόνο η κεντρική πύλη και οι πολεμίστρες. Στον ορθογώνιο περίβολο, βρίσκεται ο ναός, το καθολικό και οι οικογενειακοί τάφοι του Τομπάζη, του Ν. Αποστόλη και του Υδραίου ναυάρχου Αν. Μιαούλη. Στο ναό κυριαρχεί η απλότητα, χωρίς πολλές τοιχογραφίες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πολύτιμο ξυλόγλυπτο τέμπλο που κατασκευάστηκε στην Καππαδοκία της Μ. Ασίας τον 17ο αιώνα, το ξυλόγλυπτο εικονοστάσι και ο επιβλητικός επισκοπικός θρόνος. Ο ναός είναι τύπου Βασιλικής με τρούλο και πυργοειδές κωδωνοστάσιο. Γενικά η κατασκευή είναι παράδειγμα νησιώτικης μοναστηριακής αρχιτεκτονικής.
 -   Επίσκεψη στην  πανέμορφη παραλία  Ασκέλι.  Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, φαγητό.
                
                                                (Φωτό http://www.poros.com.gr/beaches/askeli/)
 -   Στάση στον Πόρο, το νησί της γαλήνης, της ρομαντζάδας και της ξενοιασιάς με τα νεοκλασικά σπίτια και τα γραφικά σοκάκια με τις πανέμορφες μπουκαβίλιες. Οι πρώτες κατοικίες κτίστηκαν το  1463 στην περιοχή γύρω από το Ρολόι.    Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, καφέ.
-   Αναχώρηση για Αίγιο  5 μ.μ.

    Παρακαλούνται οι φίλοι που ενδιαφέρονται να έλθουν μαζί μας να  δηλώσουν τη συμμετοχή το αργότερο έως την Τετάρτη  29  Ιουνίου.  Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία στα τηλέφωνα  697 953 1919,  697 9055 162.  Για κρατήσεις θέσεων καθημερινά στο κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων “FANTASY”  Μητροπόλεως 24.-


Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)