Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

30/12/15

Μεγάλη και Φαντασμαγορική η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας.-




     Η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας συμμετείχε  στη μεγάλη και φαντασμαγορική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Αγάπης που διοργάνωσε    ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων" στην Πάτρα τη Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ.
     Η  Συναυλία ήταν των διακεκριμένων συνθετών  Ανδρέα και Λουκά Αδαμόπουλου  και  είχε  τίτλο:
Τα όπλα σωπάστε να ακουστούν....οι ευχές!
     Ύμνοι και τραγούδια από το Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο, τραγούδια σταθμοί με αντιπολεμικό πνεύμα, σύντομα υποστηρικτικά κείμενα και παράλληλη προβολή ψηφιακών κινούμενων εικόνων, κυριάρχησαν  στη Μουσικοθεατρική αυτή  παράσταση.
     Η συναυλία ήταν ιδιαίτερη, πρωτοποριακή, ποιοτική, πνευματική, μυσταγωγική, μελωδική, ευαίσθητη, γεμάτη συναίσθημα και το κοινό το συνεπήρε η ερμηνεία των ανθρώπων της σκηνής.
     Το κοινό της Πάτρας που κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο  καταχειροκρότησε με συγκίνηση και  θέρμη  όλους τους συντελεστές της παράστασης.
 
Τραγούδι: Αλίκη Ζαφείρη,  Λίνα Γερονίκου και φωνητικό σύνολο του Λίνειου Ωδείου Πατρών,  της Χορωδίας Πανεπιστημίου Πατρών, και της  Μικτής Πολυφωνικής Χορωδία Αιγιαλείας
Πιάνο: Ανδρέας Αδαμόπουλος
Ενορχηστρώσεις: Λουκάς Αδαμόπουλος
Ανάγνωση κειμένων: Φάνης Δίπλας
ψηφιακές κινούμενες εικόνες: Διονύσης Μπούζος

29/12/15

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Σύλλογο Κεφαλλήνων, την Πολυφωνική Χορωδία Αιγιάλειας & την Ιόνιο Βιβλιοθήκη Αιγίου.-


    
http://www.lamiatimes.gr/2015/01/2015_14.html
 
   
Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου και η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας καλούν τα μέλη τους,  αλλά και όλους τους φίλους Αιγιαλείς, σε μία απογευματινή συνάντηση για   καφέ και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους , το Σάββατο 9 Ιανουαρίου και ώρα 6.00μ.μ.  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιόνιου Βιβλιοθήκης στην οδό Ανδρονοπούλου 12 στο Αίγιο.
            Παρακαλούμε  να  δηλώσετε  έγκαιρα  τη  συμμετοχή  σας   
            (λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων)   στο  κατάστημα    «FANTASY»    (Μητροπόλεως 24)   στο Αίγιο
              Πληροφορίες στα  κινητά  697-953-1919 και  697-9055-162. ΧΡΟΝΙΑ   ΠΟΛΛΑ!!!!!

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση από το Σύλλογο Κεφαλλήνων.-



        Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων καλεί τα μέλη του Συλλόγου  σε  Γενική Συνέλευση τη Κυριακή 3 Ιανουαρίου   2016  και ώρα 6 μ.μ.  στην αίθουσα Διαλέξεων της Ιονίου Βιβλιοθήκης (Ανδρονοπούλου 12, στο Αίγιο).
Τα θέματα  προς συζήτηση είναι:  
1)      Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ. & Ενημέρωση δράσεων έτους 2015 και συγκεκριμένα από 8-10-2015 έως 31-12-2015.
2)       Οικονομικός απολογισμός από 8-10-2015 έως 31-12-2015
3)       Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
    Σε περίπτωση μη απαρτίας   η συνέλευση συνέρχεται εκ νέου (τελευταία συνάντηση) την επόμενη Κυριακή   10 Ιανουαρίου  τις 6 μ.μ.  στο ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.
    Η συμμετοχή όλων μας στη Γενική Συνέλευση, είναι ενθάρρυνση και στήριξη των προσπαθειών του Διοικητικού μας Συμβουλίου, καθώς επίσης αναδεικνύει ότι μπορούμε να διαδραματίζουμε ενεργό ρόλο στην κοινωνία μας.
    Οι απόψεις,  οι προτάσεις όλων και ο γόνιμος διάλογος βοηθούν το Διοικητικό μας Συμβούλιο να υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο, τους στόχους του Συλλόγου μας. Σας περιμένουμε όλους.


28/12/15

Η Συναυλία των Χριστουγέννων.-



      Μεγάλη ήταν η παρουσία του φιλόμουσου κοινού του Αιγίου στο κάλεσμα του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τίτλο  Χριστούγεννα: τα όπλα σωπάστε να ακουστούν οι ευχές,  του Ανδρέα & Λουκά Αδαμόπουλου.
      Η συναυλία έγινε την Κυριακή το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου. Οι μουσικές συντεταγμένες του έργου ερμηνεύτηκαν με εκπληκτικό τρόπο από την Αλίκη Ζαφείρη (Soprano), την Λίνα  Γερονίκου (Soprano), φωνητικό σύνολο του Λίνειου Ωδείου Πατρών σε διδασκαλία Αλίκης Ζαφείρη (Αγγελική Αθανασοπούλου, Θάνος Βογδανέρος, Βασιλική Διονυσοπούλου, Ιωάννα Ζαχαροπούλου, Αναστασία  Κανελλάκη, Βαγγέλης Μπισύρης, Κατερίνα Μυλωνά, Χριστίνα ρηγοπούλου), φωνητικό σύνολο χορωδίας Πανεπιστημίου Πατρών σε διδασκαλία Λίνας Γερονίκου ( Μιχάλης Καρβέλας), την Πολυφωνική Χορωδία Αιγιάλειας σε διδασκαλία Αλίκης Ζαφείρη.
Συμμετείχαν ο Αντώνης Αδαμόπουλος και ο Pedro Mendez.
Στο πιάνο ο  Ανδρέας Αδαμόπουλος.
Ενορχηστρώσεις: Λουκάς Αδαμόπουλος.
      Η συναυλία ήταν ιδιαίτερη, πρωτοποριακή, πνευματική, μυσταγωγική, μελωδική, ευαίσθητη, γεμάτη συναίσθημα και το κοινό το συνεπήρε η ερμηνεία των ανθρώπων της σκηνής.
Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της συναυλίας:
1)    ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ  ΕΛΤΑ COURIER ΑΙΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ,
2)     ΚΟΚΚΙΝΟΥ Κ. – ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Γ.,
3)    ΑΧΑΪΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕΒΕ,
4)    ΜΑΜΑΣΗΣ ΟΠΤΙΚΑ
5)    ΕΞΕΛΙΞΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε.
6)    WIND ΨΥΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
7)    ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
8)    ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΔΑΔΙΩΤΗΣ
9)    ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ – ΠΕΝΥ ΑΛΕΒΙΖΟΥ
10)ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
11) SERVICE H/Y ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΨΥΧΑΣ

Ο Σύλλογος επίσης ευχαριστεί  όλους/ες  τους φίλους/ες  Αιγιαλείς που κατέκλυσαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

25/12/15

Στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων" στην Πάτρα η Συναυλία: Τα όπλα σωπάστε να ακουστούν.....οι ευχές!, μετά το Αίγιο.-

Η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας συμμετέχει σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Αγάπης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων" στην Πάτρα τη Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ.
Συναυλία των Ανδρέα και Λουκά Αδαμόπουλου:
Τα όπλα σωπάστε να ακουστούν....οι ευχές!
Ύμνοι και τραγούδια από το Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο, τραγούδια σταθμοί με αντιπολεμικό πνεύμα, σύντομα υποστηρικτικά κείμενα και παράλληλη προβολή ψηφιακών κινούμενων εικόνων, κυριαρχούν στη Μουσικοθεατρική αυτή  παράσταση.
 Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη, με τους θεατές  να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για την στήριξη της τράπεζας τροφίμων.

Τραγούδι: Αλίκη Ζαφείρη,  Λίνα Γερονίκου καιφωνητικό σύνολο του Λίνειου Ωδείου Πατρών,  της Χορωδίας Πανεπιστημίου Πατρών, και της  Μικτή Πολυφωνικής Χορωδία Αιγιαλείας
Πιάνο: Ανδρέας Αδαμόπουλος
Ενορχηστρώσεις: Λουκάς Αδαμόπουλος
Ανάγνωση κειμένων: Φάνης Δίπλας
ψηφιακές κινούμενες εικόνες: Διονύσης Μπούζος

Παρακαλούμε όποιος φίλος/η  θέλει να παρακολουθήσει τη συναυλία στην Πάτρα  και επιθυμεί να προσφέρει  τρόφιμα μακράς διάρκειας μπορεί να επικοινωνεί στα κινητά  697 953 1919 & 697 905 5162.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)