Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

25/10/15

Από την εκδήλωση αφιέρωμα στον Άγιο Γεράσιμο.-









        Μία  ιδιαίτερα διασκεδαστική  βραδιά πέρασαν  τα μέλη του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, τα μέλη της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας, της Ιονίου Βιβλιοθήκης και οι φίλοι του Συλλόγου   στην εκδήλωση αφιέρωμα στον Άγιο Γεράσιμο,   που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Κεφαλλήνων & Ιθακησίων το περασμένο Σάββατο στην  αίθουσα του κέντρου «ΜΑΡΙΤΙΜΟ» στην Άκολη. 
Αναφορά στο έργο και τη ζωή του Άγιου Γεράσιμου προστάτη της Κεφαλλονιάς, έκανε η εθελόντρια της Ιόνιου Βιβλιοθήκης Γωγώ Παπαφράγκου.
Ξεχωριστό ήταν το κρασί που προσφέρθηκε και ήταν μία  ευγενική χορηγία της οινοποιίας «ΚΤΗΜΑ ΑΧΑΙΩΝ» της οικογένειας Κατσικώστα.  Η παρουσία και η μουσική του Στέλιου Γαβριηλίδη, ήταν ξεχωριστή και δημιούργησε μεγάλο κέφι στους παρευρισκόμενους.
       Η φιλοξενία από πλευράς του Συλλόγου ήταν ιδιαίτερα ζεστή. Η εκδήλωση άφησε τις πιο ωραίες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους.

22/10/15

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων.-



    Έγινε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015  στην αίθουσα Διαλέξεων της Ιονίου βιβλιοθήκης, με τα κάτωθι θέματα :
1)      Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ. & Ενημέρωση δράσεων έτους 2015 και συγκεκριμένα από 1-1-2015 έως 7-10-2015.
2)      Οικονομικός απολογισμός από 1-1-2015 έως 7-10-2015
3)      Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
4)      Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου
5)      Εκλογή νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής.

   Για το Διοικητικό Συμβούλιο   οι εκλογές ανέδειξαν τους κάτωθι, οι οποίοι μετά από συγκρότηση σε σώμα τις 21 Οκτωβρίου, έλαβαν τις θέσεις :
Μιχάλης Ψύχας,  Πρόεδρος
Γεράσιμος Παπαδημητράτος, Αντιπρόεδρος
Διονύσιος Μπούζος,  Γενικός Γραμματέας
Ρεγγίνα Κωστοπούλου-Ραζή,   Ειδικός Γραμματέας
Αγγελική Καβαλιεράτου-Ευαγγελίου,  Ταμίας
Γεράσιμος Μεσσάρης,  Έφορος Εκδηλώσεων
Μιχάλης Λασκαράτος,  Έφορος Υλικού-Εγκαταστάσεων

Χαράλαμπος Αυγουστάτος, Αναπληρωματικό μέλος

 
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν Τακτικά Μέλη:

Ελένη  Βανδώρου-Λαουρδέκη
Ευανθία Καββαδία
Σπύρος Νικολοβγένης

Χρήστος Βαλλιανάτος, Αναπληρωματικό μέλος

20/10/15

Εορτάστηκε ο Άγιος Γεράσιμος στο Αίγιο.-





   Εορτάστηκε ο Άγιος Γεράσιμος Πολιούχος της Κεφαλλονιάς,  σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Αίγιο.
   Στον Ιερό Ναό  προσήλθαν πολλοί Κεφαλλονίτες απ’ όλη την περιοχή μας,  αλλά και φίλοι Αιγιαλείς, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου.
   Η προσέλευση του κόσμου που τίμησαν αυτή την ημέρα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη τόσο στο στον Ιερό Ναό όσο και στα γραφεία του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων,  όπου προσφέρθηκε από μέλη του Συλλόγου καφέ και γλυκά.
     



19/10/15

Η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας στη Γαστούνη και σύντομα στο 4ο Φεστιβάλ Χορωδιών Δήμου Παπάγου Χολαργού.-






    Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου  επέστρεψε αργά το βράδυ η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας από τη Γαστούνη Ηλείας. Στη Γαστούνη και στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο παρουσίασε η Χορωδία ένα ωριαίο πρόγραμμα με καντάδες, παλαιά αλλά και νέα τραγούδια. 
     Η Χορωδία που είχε προσκληθεί  από το Σύλλογο Κεφαλλονιτών Γαστούνης και το Δήμο Πηνειού, απέδωσε με το καλύτερο τρόπο  μεγάλο ρεπερτόριο μεταφέροντας στη Γαστούνη το χρώμα του Αιγίου και της Κεφαλλονιάς.
   Ο κόσμος που είχε κατακλύσει τον όμορφο και ζεστό χώρο του Κουρβισιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου καταχειροκρότησε την εμφάνιση της Χορωδίας, όπου με φωνές και χειροκροτήματα ζητούσαν την ερμηνεία και άλλων τραγουδιών.
Παρόντες ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, ο Δήμαρχος του Δήμου Πηνειού κ. Αλέξιος Καστρινός, όπου στο τέλος της συναυλίας εκφράστηκαν με τα πιο θερμά λόγια, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πολύς κόσμος.
   Τη Διεύθυνση της Χορωδίας είχε η εξαίρετη Αλίκη Ζαφείρη. Στο πιάνο έπαιξε ο διακεκριμένος μουσικός Ανδρέας Αδαμόπουλος που έχει και τη χορωδιακή γραφή.
Μετά το πέρας της συναυλίας η χορωδία και οι συνοδοί της, δεξιώθηκαν από το Σύλλογο Κεφαλλονιτών Γαστούνης σε κέντρο της περιοχής όπου το γλέντι, το τραγούδι, το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

    Η φιλοξενία των ανθρώπων του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Γαστούνης ήταν ιδιαίτερα ζεστή και ζήτησαν και την μουσική  παρουσία των οργάνων της Ορχήστρας «Μουσική Οδύσσεια», στην επόμενη συναυλία στη Γαστούνη.
    Η Χορωδία και οι συνοδοί της πέρασαν μία  εκπληκτική μέρα γεμάτη εμπειρίες. 

    Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου και ώρα 8μ.μ.,   η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας θα συμμετέχει στο 4ο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου Χολαργού στο κλειστό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Χολαργό μετά από πρόσκληση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Θα συμμετέχουν επίσης η Μικτή Χορωδία Δήμου Παπάγου-Χολαργού, η Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας και ο Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «Ορφεύς».
Σε αυτή την μεγάλη μουσική συνάντηση μπορούν να παραβρεθούν ως συνοδοί,  μέλη και φίλοι του Συλλόγου που το επιθυμούν όσο υπάρχουν θέσεις στο πούλμαν. Για επικοινωνία στο κιν. 697 905 5162.
  
Και μην ξεχνάμε.....
    Με  πολύ  κέφι  λοιπόν  ξεκίνησε  άλλη  μία  δημιουργική  μουσική   χρονιά   για τη Χορωδία  και  την  Ορχήστρα  της, γιατί τραγουδάμε όχι για να ξεχωρίσουμε απ΄ τον κόσμο, αλλά για να σμίξουμε τον κόσμο.   Καλούμε λοιπόν  όσους/ες αγαπούν το Χορωδιακό τραγούδι ή τους αρέσει να τραγουδούν,  (από 13 έως 83 ετών) να ενταχθούν στην αγκαλιά της. 
   Φυσικά όποιος/α το επιθυμεί μπορεί να έλθει να παρακολουθήσει τις πρόβες, να  γνωρίσει από κοντά τη δουλειά της και τους ανθρώπους της και εφόσον αποφασίσει να ενταχθεί στην ομάδα, η Χορωδία  με χαρά θα τον/την δεχθεί. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας είναι έργα Ελλήνων συνθετών, το λαϊκό τραγούδι, το έντεχνο, το παραδοσιακό τραγούδι και οι καντάδες.
  Οι πρόβες και οι ακροάσεις της χορωδίας γίνονται κάθε Σάββατο 5-7.30 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Ανδρονοπούλου 12, στο Αίγιο.
 Εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)