Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

24/9/13

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ "ΑΓΝΩΣΤΗ", ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ & ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η λίμνη Τριχωνίδα

       Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων καλεί τα μέλη και τους φίλους του από όλη την Αιγιάλεια, στη  μονοήμερη εκδρομή  που διοργανώνει  την Κυριακή  6 Οκτωβρίου 2013  στην Λίμνη Τριχωνίδα και στην Ιερά Μονή Κοσμά του Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο Θέρμου με ώρα αναχώρησης τις  7.30 π.μ. από την Τρίγωνη Πλατεία στο Αίγιο .
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :
Ø      Αναχώρηση Κυριακή 6 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 π.μ. από την Τρίγωνη Πλατεία.
Ø      Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κοσμά του Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο Θέρμου – προσκύνημα - ξενάγηση.     Ο Κοσμάς ο Αιτωλός ήταν μία μεγάλη προσωπικότητα με διαχρονική αξία και σπουδαιότητα. Υπήρξε διδάσκαλος και φωτιστής του Γένους στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας.
Ø      Άφιξη στο Θέρμο και επίσκεψη στο Συνεταιρισμό γυναικών Θέρμου -  ξενάγηση. Επιστροφή στην παράδοση μέσα από τους γυναικείους Συνεταιρισμούς. Ο Συνεταιρισμός είναι ένα μέρος συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και κοινωνικοποίησης της γυναίκας;  Η γυναίκα που συμμετέχει σε  Συνεταιρισμό βοηθάει στην ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού; Συμβάλλουν στην αξιοποίηση των τοπικών πόρων; - καφές - φαγητό
Ø      Επιστροφή  8.30 μ.μ.
       Η συμμετοχή είναι 17 € το άτομο (και περιλαμβάνει την μετακίνηση με πούλμαν).
Η ξενάγηση θα γίνει με την υποστήριξη της Ιονίου βιβλιοθήκης Αιγίου.
   Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο έως την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου  καταβάλλοντας το αντίτιμο του εισιτηρίου.  Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία στα τηλέφωνα  26910-28992, 26910-32480, κινητό 697-9055-162, 698-0404-466. Για κρατήσεις θέσεων καθημερινά στο κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων “FANTASY” Μητροπόλεως 24 και στο πρακτορείο του κ. Σγουραδίτη.

19/9/13

Ευχές για την νέα Εκπαιδευτική Χρονιά από την Ιόνιο βιβλιοθήκη.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε. Συνήθως, κάθε καινούργια αρχή, κάθε νέο ξεκίνημα συνοδεύεται από το αίσθημα της αισιοδοξίας, την πρόταξη νέων στόχων, προσδοκιών και πολλών ελπίδων για ό,τι το καλύτερο. Έτσι και ο μαθητόκοσμος προετοιμάζεται να πορευθεί σε μια επιπλέον και διαφορετική «λεωφόρο», της Γνώσης και της Μάθησης. Οι γονείς, παράλληλα, θα ενθαρρύνουν και θα συντροφεύσουν τα παιδιά τους στη νέα τους διαδρομή. Εφέτος η σχολική χρονιά και των τριών βαθμίδων της Εκπαίδευσης ξεκινά εν μέσω μιας σειράς απεργιών των δασκάλων και των καθηγητών μέσα στο πλαίσιο, ως γνωστόν, της συνεχιζόμενης βαθιάς οικονομικής ύφεσης που μαστίζει εδώ και πέντε χρόνια τη χώρα μας. Όλοι οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων αγωνιούν για την επιβίωσή τους αλλά και το μέλλον τους. Φυσικό επακόλουθο αυτής της γενικής αναταραχής είναι οι μαθητές και οι σπουδαστές να μένουν μετέωροι και αμήχανοι. Οι γονείς βιώνουν έντονα την αρρυθμία και την αναστάτωση. Παράλληλα, εκείνο που προέχει ως βασική αναγκαιότητα στη σθεναρή αντιμετώπιση της κρίσης είναι η συναίσθηση της αλληλεγγύης, της πλήρους αλληλοκατανόησης που θα εμψυχώσει εμάς τους ίδιους αλλά και τους συνανθρώπους μας. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι και οι μαθητές έχουν τις ανησυχίες τους και τα προβλήματά τους. Οι καιροί είναι δύσκολοι και σκοτεινοί, η ευημερία έχει εκλείψει, κυριαρχεί κάθε είδους αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Τα παιδιά λοιπόν, μέσα σ’ αυτό το ομιχλώδες τοπίο πρέπει πάση θυσία να σταθούν γερά στα πόδια τους, να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να κάνουν υπομονή, να διαφυλάξουν την αισιοδοξία τους, τον αυθορμητισμό τους, να πλάθουν τα όνειρά τους και να διεκδικούν την πραγματοποίησή τους. Ο νέος άνθρωπος είναι το Αύριο που όλοι μας παλεύουμε και προσδοκούμε να γίνει καλύτερο. Η Εκπαίδευση θα θέσει τα θεμέλια για μια καλύτερη ζωή. Ο εκπαιδευτικός θα δουλέψει μαζί με το μαθητή. Ο ένας θα συνεργασθεί με τον άλλον. Αδιάκοπα. Ενώνουμε τα χέρια μας. Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη του Αιγίου αισθάνεται την ανάγκη να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μαθητών, των φοιτητών, των δασκάλων, των καθηγητών, των γονιών. Συμπαραστέκεται στις προσπάθειες και των δύο πλευρών. Ευχόμαστε ολόψυχα την καλύτερη δυνατή έκβαση των πραγμάτων για μια καλύτερη σχολική χρονιά. Ευχόμαστε καλή δύναμη και ακμαίο ηθικό.-

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)