Βιβλιοθήκη δεν σημαίνει για μας, βιβλίο στο ράφι.

Βιβλιοθήκη σημαίνει πώς να κάνει τη ζωή των συνανθρώπων μας,

πιο όμορφη, καλύτερη και ευχάριστη!


Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

Η Αίθουσα Διαλέξεων - Συναυλιών της Βιβλιοθήκης

26/11/12

«Μια φορά και ένα τραγούδι».

       Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων σας προσκαλεί  σε μια  ξεχωριστή συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας με θέμα: 
«Μια φορά και ένα τραγούδι»
στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (Παλιό Νοσοκομείο) το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου  και ώρα 8 μ.μ., με μαέστρο την εξαίρετη σοπράνο Αλίκη Ζαφείρη.
       Προσκλήσεις   θα διατίθενται  στα γραφεία του Συλλόγου Ανδρονοπούλου 12 (Τετάρτη 6.00μ.μ.- 8.30μ.μ., Πέμπτη 10π.μ. - 1μ.μ. & Παρασκευή 10π.μ.-1μ.μ  & 6.00μ.μ.- 8.30μ.μ),   στο κατάστημα  «FANTASY»  Μητροπόλεως 24, τις  ώρες λειτουργίας καταστημάτων και στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου.
Τα έσοδα θα διατεθούν για τις μεγάλες ανάγκες λειτουργίας της Ιονίου Βιβλιοθήκης Αιγίου. (είσοδος μόνο 5 €)
       Η εκδήλωση θα γίνει υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Αιγιαλείας.

20/11/12

         Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου σας προσκαλεί στην παρουσίαση
       της ποιητικής συλλογής του συμπολίτη μας ΕυΘύμιου Φαλτάκα
                                          "ΑΜΦΙΔΡΟΜΑ"
                   την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 7 μ.μ. 
 στην αίθουσα Διαλέξεων Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από τη Φανερωμένη).
                       Για το συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν:  
Τάσος Λέρτας Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας
                             Μαίρη Ζαχαράκη Δημοσιογράφος και
η Γωγώ Παπαφράγκου Οικονομολόγος - Εθελόντρια Ιονίου Βιβλιοθήκης.
Τα κείμενα επιμελήθηκαν η Χριστίνα Βέργου, Αρχαιολόγος και
                          ο Άγγελος Παπαδημητρίου, Φιλόλογος.
    Η ποιητική βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά από τον Πάνο Πιερράτο,
                  υπεύθυνο της Ορχήστρας "Μουσική Οδύσσεια" .

17/11/12

Το πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας για την εβδομάδα που τρέχει.....

Από το χειμερινό πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας της Ιoνίου Βιβλιοθήκης γι’ αυτή την εβδομάδα: ---------------------------------------------------------Σάββατο 24 Νοεμβρίου 11.00-12.30 το πρωί. «Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε». Μπορούμε να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε και σε κάθε περίπτωση να προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε λέξεις που εκφράζουν ευγένεια και σεβασμό. Για παιδιά 8-12 ετών. Με Προεγγραφή – Είσοδος ελεύθερη. Στην αίθουσα Χρωμάτων της Βιβλιοθήκης. Με τους εμψυχωτές της Βιβλιοθήκης Άγγελο Παπαδημητρίου και τη Γωγώ Παπαφράγκου. ------Κυριακή 25 Νοεμβρίου 11.00-12.30 το πρωί. «Η φιλία». Οι φιλίες παίζουν σημαντικό ρόλο στη σωματική και ψυχολογική ευεξία του παιδιού. Μία σωστή φιλία βοηθά ώστε η ζωή μας να είναι πιο χαρούμενη. Για παιδιά 8-12 ετών. Με Προεγγραφή – Είσοδος ελεύθερη. Στην αίθουσα Χρωμάτων της Βιβλιοθήκης. Με τους εμψυχωτές της Βιβλιοθήκης Άγγελο Παπαδημητρίου και τη Γωγώ Παπαφράγκου. ----------------------------------Παρακαλούμε όπου αναγράφεται «με Προεγγραφή» να επικοινωνείτε έγκαιρα με τη Βιβλιοθήκη τις ώρες λειτουργίας της για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 26910-62562, κιν 698-040-4466.

13/11/12

Ένας ξεχωριστός καφές κάτω από τους ήχους ποιοτικής μουσικής.

Ένα ιδιαίτερα ευχάριστο Κυριακάτικο απόγευμα πέρασαν οι φίλοι του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων στη φιλόξενη και ζεστή αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο που απόλαυσε κάτω από τους ήχους ζωντανής μουσικής, εύγεστο καφέ και σπιτικά γλυκά που έφτιαξαν με ιδιαίτερη φροντίδα η Καίτη Γκόγκου, η Ελένη Βανδώρου-Λαουρδέκη, Η Νατάσα Πετροπούλου, η Πόπη Καραπατάκη, η Τόνια Κωστοπούλου, η Καλή Μπαλτιμά, η Ελένη Καββαδία, η Χριστίνα Βέργου, η Βασιλική Γιαννοπούλου, η ΡοζΜαρί Βερέττα, η Κούλα Τρακαδά και η Νόνη Λάφη που είχε και την επιμέλεια της διακόσμησης της αίθουσας. Τα άνθη ήταν προσφορά του ανθοπωλείου «ΜΑΝΩΛΙΑ» που πάντα με ιδιαίτερη χαρά προσφέρει άνθη για τις διακοσμήσεις σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

9/11/12

"Γνωρίζω τη Βιβλιοθήκη μου..." Από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.

Την περασμένη Πέμπτη το πρωί επισκέφθηκαν την Ιόνιο βιβλιοθήκη , οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου συμμετέχοντας στο ειδικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της Bιβλιοθήκης «Χειμώνας στην αγκαλιά της Βιβλιοθήκης σου…». Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι: κ. Κοραλία Ασημακοπούλου Υποδ/ντρια, η κ. Ιωάννα Θανέλλα, η κ. Ευανθία Παναγοπούλου και η κ. Γεωργία Ανδρεοπούλου. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο της Bιβλιοθήκης που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ξεφύλλιζαν τα βιβλία, έκαναν πολλές ερωτήσεις, εκφράστηκαν μέσα από το βιβλίο και το παιγνίδι. Εξοικειώθηκαν με το χώρο της βιβλιοθήκης, γνώρισαν τα βιβλία της και τη θέση τους στα ράφια. Στη συνέχεια εξειδικευμένα στελέχη της Βιβλιοθήκης διάβασαν στους μαθητές ένα παραμύθι και όλοι μαζί ζωντάνεψαν τους ήρωες του παραμυθιού. Τα παιδιά συζήτησαν με τους Εμψυχωτές της Βιβλιοθήκης για την αξία του Εθελοντισμού, πόσα πράγματα μπορεί να προσφέρει ένας εθελοντής στην κοινωνία μας μέσα από οργανωμένη εθελοντική δράση, γνώρισαν το Κίνημα Εθελοντισμού της Ιονίου Βιβλιοθήκης, ένα κίνημα μοναδικό στην Ελλάδα με ξεκάθαρους στόχους, με ιδιαίτερα σημαντικό έργο προς την Κοινωνία μας και με την εφαρμογή πρωτοποριακών προγραμμάτων για μικρούς και μεγάλους. Ο Εθελοντισμός της Βιβλιοθήκης έχει στο κέντρο του το συνάνθρωπό μας. Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη που είναι μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων, έχει ανοιχτή την πόρτα της για όλους, που επιθυμούν να είναι ενεργοί πολίτες.
Η εμπειρία των μικρών μαθητών από αυτήν την επίσκεψή τους, ήταν ιδιαίτερα σημαντική και σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη.

7/11/12

Έναρξη καμπάνιας χειμερινής Φιλαναγνωσίας.

Έκλεισε η πρώτη μέρα της χειμερινής καμπάνιας Φιλαναγνωσίας της Ιονίου Βιβλιοθήκης, με ιδιαίτερα μεγάλο ενθουσιασμό από την πλευρά των παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα: «Οι ουρές δεν είναι για να τις τραβάμε» την περασμένη Δευτέρα στην αίθουσα Χρωμάτων της Βιβλιοθήκης. Το πρόγραμμα υποστηρίχτηκε από την κ. Σία Σοφιανοπούλου από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ακράτας. Ιόνιος βιβλιοθήκη Αιγίου

5/11/12

Πνευματικό Καφενείο.

Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη καλεί όλα τα μέλη της, τους φίλους της αλλά και όλους τους Αιγιαλείς, σε ένα ευχάριστο χειμερινό , απογευματινό καφέ τη Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα Διαλέξεων-Συναυλιών Ανδρονοπούλου 12 (όπισθεν Ι. Ναού Φανερωμένης), στο Αίγιο. Αυτό το απόγευμα είναι μία ξεχωριστή ευκαιρία για συζήτηση κάτω από τους ήχους ζωντανής μουσικής. Πληροφορίες – κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 26910-62562, 26910-28992 Τετάρτη και Παρασκευή 6.00μ.μ.-8.30μ.μ. Πέμπτη και Παρασκευή 10.00π.μ.-1.00μ.μ. καθώς και στο κιν. 697-9055-162.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ
σας περιμένει

• 11.000 τίτλοι βιβλίων

• Παιδικό και εφηβικό τμήμα

• Ξενόγλωσσο τμήμα

• Δανεισμοί

• Αναγνωστήριο

• Σκάκι

Οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Στην καρδιά του Αιγίου, Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από την Φανερωμένη)